THE POGUES ON MASTERMIND- THE ANSWERS!

…so following on from the quiz we published on St Patrick’s Day here’s the answers.

If you missed it and want to take it now click on the Mastermind chair below.

Mastermind chair

John got 12 on the show so better than that and you deserve a pat on the back…

1. What was the name of the first Pogues song to enter the charts when it peaked at number 72 in April 1985?
Answer: A Pair Of Brown Eyes
2. Who produced the Pogues’ most successful single Fairytale of New York and the album it was taken from If I Should fall from Grace with God?
Answer: Steve Lilywhite
3. In October ‘86 the Pogues recorded two songs with the Dubliners. One was the Irish Rover making the Top 10. What was the title of the other song that appeared on the B side?
Answer: The Rare Auld Mountain Dew
4. Which new wave artist produced the Pogues second album that was released in August 1985?
Answer: Elvis Costello
5. What was the Pogues debut single for Stiff Records that failed to chart when it was released in October ’84?
Answer: Boys from the County Hell
6. Following a number of promotional appearances, the Pogues first live American concert took place in February 1986. At what venue in New York?
Answer: The World
7. What was the title of the 4-track EP that was released in March 1986 featuring among its songs A Rainy Night in Soho and The Body of an American?
Answer: Poguetry In Motion
8. Who replaced the guitarist Philip Chevron when he missed the band’s American tour in late ’87 because of ill health?
Answer: Joe Strummer
9. During July and August ’87 the Pogues opened for which band in a number of stadium gigs, the first of which was at Wembley in front of a crowd of 70,000?
Answer: U2
10. The video of the song Fiesta was filmed in Barcelona in April ’88?. Which comedian directed it?
Answer: Ade Edmonson
11. By what name is the tinwhistle player and occasional vocalist Peter Stacy better known?
Answer: Spider
12. Apart from the annual re-releases of the Fairytale of New York, what was the title of the last release by the band to make the UK Top 20?
Answer: Tuesday Morning
13. What was the name of the bass player who left the band in ’86 following her marriage to Elvis Costello earlier in the year?
Answer: Cait O’Riordan
14. What was the title of the first album of new material released by the band following the departure of MacGowan . It was produced by Michael Brook and recorded in ’93?
Answer: Waiting For Herb
15. The Pogues played a benefit concert in Camden in December 1990 for their manager’s daughter after she was injured in a diving accident. What was her name?
Answer: Shannon

Your editor here got 11 out of the 15 right. I had no idea for Q.6 or Q.15 and for Q.5 and Q.10 I simply couldn’t remember. Old age catching up with me!

you can ‘follow’ the blog and receive a e-mail every time we post by simply filling out the section that is on the bar on the left hand side under the menu at the top. we post around 6-9 times a month so you wont be too harassed we promise!

* if you’re interested in The Pogues we have a stack of great articles on them-

‘From Oppression To Celebration- The Pogues And The Dropkick Murphys And Celtic Punk’ here 

‘A Wee Biography Of Shane MacGowan’  here 

‘30492-London Celtic Punks Top Twenty Celtic-Punk Albums Of All Time’ here

‘Film Review: If I Should Fall From Grace With God- The Shane MacGowan Story’  here

‘Book Review: Irish Blood, English Heart- Second Generation Irish Musicians In England’  here

‘Red Roses For Me And Me’  here

‘Film Review: I’m A Man You Don’t Meet Every Day’  here

‘Book Review: Rum, Sodomy And The Lash’ by Jeffrey T. Roesgen’  here

Advertisements

Tagged: ,

One thought on “THE POGUES ON MASTERMIND- THE ANSWERS!

  1. Eamonn March 28, 2016 at 5:41 pm Reply

    Did ok. Was certain about most and guessed a couple. 14 out of 15. Did anyone get #15???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: